Tərkibi:
- 500 qr un
- 300 qr kərə yağı
- 250 ml süd
- 50 qr şəkər tozu
- 10 qr maya
- 1 çimdik duz
- Şokolad (plitalı və ya damcı)
Hazırlanması:
Üzərinə yumurta sarısı sürtüb 190°C-də 20-25 dəqiqə bişirin.
Mayanı ilıq süd və şəkərlə həll edin.
Un, duz və mayalı südü qarışdırıb yumşaq xəmir yoğurun.
Xəmiri 1 saat dinləndirin.
Kərə yağını nazik kvadrat formasında hazırlayın və xəmirin ortasına qoyaraq bükün.
Xəmiri açıb qatlayın, soyuducuda 30 dəqiqə saxlayın (bu prosesi 3 dəfə təkrarlayın).
Xəmiri açıb üçbucaq kəsin, içərisinə şokolad qoyaraq bükün.