Şokoladlı Kroasan

Picture of Jenny Jenkins

Jenny Jenkins

Enthusiastic & passionate baker

Tərkibi:

  • 500 qr un
  • 300 qr kərə yağı
  • 250 ml süd
  • 50 qr şəkər tozu
  • 10 qr maya
  • 1 çimdik duz
  • Şokolad (plitalı və ya damcı)

Hazırlanması:

Üzərinə yumurta sarısı sürtüb 190°C-də 20-25 dəqiqə bişirin.

Mayanı ilıq süd və şəkərlə həll edin.

Un, duz və mayalı südü qarışdırıb yumşaq xəmir yoğurun.

Xəmiri 1 saat dinləndirin.

Kərə yağını nazik kvadrat formasında hazırlayın və xəmirin ortasına qoyaraq bükün.

Xəmiri açıb qatlayın, soyuducuda 30 dəqiqə saxlayın (bu prosesi 3 dəfə təkrarlayın).

Xəmiri açıb üçbucaq kəsin, içərisinə şokolad qoyaraq bükün.