Şəkərbura Resepti

Picture of Jenny Jenkins

Jenny Jenkins

Enthusiastic & passionate baker

Tərkibi:

– 1 kq un

– 400 qr kərə yağı

– 200 ml süd

– 1 yumurta

– 1 çay qaşığı maya

– 1 çimdik duz

– İçi üçün: 400 qr fındıq ləpəsi, 300 qr şəkər tozu, 1 çay qaşığı hil

 

Hazırlanması:

1. Südü azca isidib mayanı həll edin.

2. Unu ələyin, otaq temperaturunda kərə yağı ilə ovun.

3. Yumurtanı, mayalı südü və duzu əlavə edib yumşaq xəmir yoğurun.

4. Xəmiri streçə büküb 1 saat dinləndirin.

5. İçlik üçün fındığı xırda doğrayın, şəkər tozu və hil ilə qarışdırın.

6. Xəmirdən kiçik kündələr düzəldib açın, içlik qoyub şəkərbura formasında bağlayın.

7. Üstünə bəzək vurub 170°C-də 20-25 dəqiqə bişirin (rəngi çox qızarmamalıdır).